Pressure Cooking, Pressure matlaging vanligvis gjøres i en trykkoker. Pressure matlaging er en metode for matlaging i et lukket fartøy som ikke tillater luft eller væsker å rømme under et forhåndsinnstilt trykk. Kokepunkt av vannet øker etter hvert som trykket øker. Pressure matlaging avhenger av trykket av dampen. Det er ikke brukt til steking, pan steking og fritering. Den høye temperaturen under trykk tilberedning gjør at maten koker raskere og tilberedningstiden kan reduseres. Pressure matlaging gjør matlaging billig. Denne modusen for matlaging sparer penger ved rask koking og ved å lagre brensel. Pressure matlaging sparer også næringsstoffene i maten ved koking mat luften tett.
Prosessen involverte i trykket matlaging er når vannet koker damp produseres. Trykkoker feller damp inne i fartøyet som bygger trykket i komfyren. Under press, øker temperaturen høyere enn normale forhold. Dampen produseres ved høy temperatur koker maten raskt, jevnt og deilig. Ved trykk matlaging på kjøkkenet holder kjøligere og renere fordi maten er tilberedt i en tildekket forseglet fartøy som feller all dampen inne i fartøyet, og dermed unngår søl av mat. I trykket tilberede en regulator utgivelser damp når trykket overstiger. Regulatoren er en ventil vekt som gjør at presset for å unnslippe. Det er en sikkerhetsventil som fungerer som en back up trykket mekanismen som frigjør trykk når den primære trykket utløsermekanismen mislykkes. Ved denne mekanismen unngår den eksplosjon av fartøyet på grunn av høyt trykk.
Det er visse fordeler for press matlaging:
(1) Raskere matlaging, (2) på grunn av kortere tid å tilberede, bruker den mindre drivstoff., (3) Maten er tilberedt over kokepunktet, og det vil drepe bakterier. Pressure matlaging er hygieniske, siden maten er tilberedt i en lukket gryte., (4) Enkelt å lage mat., (5) Høyere kvalitet på matlaging., (6) Trykk pan kan brukes til matlaging store mengder., (7) Lett å rengjøre., (8) Ulike typer mat kan tilberedes på samme tid ved å spare drivstoff.
Pressure Steking; Pressure steking er dyp steking av mat under press. Det hastigheter opp friteringstid og sparer bensin. Pressure frityrgryten brukes for trykk steking. Pressure steking er en variant av trykket matlaging hvor olje og maten brakt til høy temperatur sammen med høyt trykk til å koke maten raskt. Industrial kjøkken ved bruk av trykk steking. Trykkokere er ikke ment for press steking.
Pressure steking er populær fordi den produserer flavorful produkter med sprø utvendig og med saftig og fuktig interiør. Sprøheten er det viktigste kjennetegn av stekt mat. Det er vanskelig å opprettholde denne skarphet på grunn av fuktighet bevegelse fra midten av mat til jordskorpen og også fra omgivelsene, og dette kan unngås ved å trykk steking.
Pressure steking reduserer ikke fett, og ikke mye sunnere. Vegetabilske oljer er best for press matlaging.
Å steke mat i trykket frityrgryten først fylle frityrgryten med tilstrekkelig mengde olje og legg maten etter at oljen er varm. Hold lokket åpent, helt til maten er halvferdig, og så sette på lokket. Fortsette matlagingen til maten er stekt. Da slipper trykket ved hjelp av trykket ventilen og fjern lokket. Ta mat og la oljen avkjøles og deretter legge neste batch av mat. Pressure fryers normalt er brukt i restauranter. Pressure fryers er datamaskin programmert til og ha en automatisk press release og akustisk signal på slutten av stekingen for å vise maten er stekt.
Pressure steking er en måte å steking å produsere bedre og sunnere mat. Med trykk steking maten ikke tørket ut som andre metoder.
Pressure Matlaging og trykk steking