Sopp har vist seg å være en magisk ingrediens i mange retter over hele verden. Disse gir en veldig unik smak til hvilken rett de er lagt til. Det finnes mange ulike typer sopp som finnes i naturen, men ikke alle er spiselige varianter. Få sopp er selv av den giftige typer derfor, man må være veldig forsiktig når det gjelder valg av sopp. Selv da, trenger en egentlig ikke bekymre siden det er mange spiselige sopper som dyrkes over hele verden. Det er noen varianter som er vanskelige å dyrke, derfor disse ende opp som den mest verdifulle av alle varianter. Her skal vi ta en titt på de ulike typer av spiselige sopper finnes i markeder over.
Typer av spiselige sopper:
Tabell Mushroom / Agaricus Bisporus:; Agaricus Bisporus eller Table sopp er en av de vanligste typene av spiselig sopp som er brukt i ulike preparater. Denne typen sopp er kjent lokalt på ulike måter slik som tabellen sjampinjong eller knappen sopp. Problemet området denne soppen kan ses når det er skiver og utsettes for luft. Dette fører til at sopp å snu en nyanse av brunt.
Shiitake / Lentinula Edodes:; Dette spiselig sopp er også kjent som Fragrant sjampinjong, Black sjampinjong eller til Black Forest sopp. Shiitake ble utgangspunktet dyrket i Kina siden gamle dager. I dag er denne soppen dyrket i mange områder av verden og er også eksportert. Shiitake sopp også ha visse medisinske egenskaper bortsett fra å bli brukt i forskjellige retter. Denne soppen er mye brukt i kinesisk mat i tillegg, og har også funnet en fremtredende plass i vestlig mat.
Porcini / Boletus edulis:, The porcini er også kjent som Penny bolle eller Cep, og er en høyt verdsatt rekke sopp. Denne soppen er i utgangspunktet finnes i Europa og deler av Nord-Amerika. Disse spesielle typer sopp også har en distinkt aroma og brukes i ulike typer supper. Mange hevder denne soppen smaker sitt beste når rå! Det er generelt selges fersk eller tørket og pakket av å bli distribuert over hele verden.
Giant røyksopp / Calvatia Gigantea:; The Giant røyksopp sopp er rund eller pære formet og hvit eller litt grå i fargen. De i utgangspunktet vokser sommer og høst sesongen. The Giant Puffballs oppstår vanligvis i skogen, karrige områder, plener og felt over hele verden. Navnet er gitt fordi denne soppen kan vokse til en diameter på 70 cm og kan til og med nå 150 cm i enkelte tilfeller! Denne variasjonen av sopp er best spises når det er relativt unge.
Field Mushroom / Agaricus campestris:; Denne rekke sopp er tilgjengelig vanlig og finnes i felt og grasområder. I motsetning til andre sopper, som er dyrket kommersielt, denne soppen har kort holdbarhet ikke er dyrket for kommersielle formål. The Field sopp er også kjent som Meadow sopp og er kjent for sin svært mild smak.
Morchella:; Morchella er en spiselig sopp som anses å være blant de dyrebare eiendeler av mange kokker. De tilhører slekten - morkler. Disse sopp særlig vokser på samme sted, selv etter mange år. Det har vært tilfeller der disse sopp kan ha forårsaket visse helserelaterte problemer derfor må man være svært forsiktig med å forberede det samme å bli kvitt alle giftstoffer.
Dette er bare noen av de ulike typer spiselig sopp tilgjengelig. Man trenger alltid å sikre at de er kokt godt for å fjerne enhver form for giftstoffer som kan være til stede i varianter, selv om de faller under kategorien av spiselig sopp.
Typer av spiselige sopper