Av Carol Johnson
Mange av oss har vært invitert til en fest eller to som vi ønsket vi hadde aldri deltatt, for eller annen grunn-er for høyt, så kjedelig, dårlig musikk, dårlig plassering, ikke nok mat, ikke nok activity.there er en uendelig liste på hva som kan gjøre selv den mest velmenende partiet inn i en katastrofe. Faktisk, noen mennesker er så nervøs for å kaste et dårlig parti som de aldri engang forsøke det. Men hvis du bare holde disse tipsene i bakhodet mens sette festen sammen, er det sikkert å være en suksess.
Start planleggingen tidlig. Jo mer tid du tillater deg selv å planlegge festen, jo mer jevnt det vil gå. Gjør så mye shopping og å utarbeide et så du kan på forhånd stedet for å vente til dagen før festen, så du ikke blir ferdig ting på en gal rush. Det er tre viktige listene du trenger å gjøre i forkant av tid: på gjestelisten, maten listen, og handleliste. Hvis det er personer du vil invitere som er kritiske for å lykkes i å samle dine, kontakt dem før du inviterer noen andre for å være sikker på deres kalender er fri på dagen eller kvelden du har markert. Når du har valgt datoen, må du huske å invitere alle andre så snart du kan, å gi dem rikelig med forhåndsvarsel.
Bestem på forhånd hva slags mat og drikke du vil tjene. Selvfølgelig den første avgjørelsen er om partiet vil være sentrert rundt et måltid og god vin, småretter og cocktailer, kake og is, eller bare snacks og en-tønne. Hvis du har et middagsselskap, bestemme om du ønsker å imøtekomme det eller takle tilbereder maten selv. Det samme gjelder hors d'oeuvres-enten plan på forhånd for å kjøpe dem, eller gjøre dem selv på forhånd. Hvis du planlegger å gjøre noe mat selv, er det alltid best å velge matvarer som kan gjøres på forhånd, eller annet du vil tilbringe så mye tid på kjøkkenet som du ikke har tid til å nyte festen. Hvis du planlegger å lage maten selv, sørg for å bruke oppskrifter som du er kjent med-, eller hvis du prøver noe nytt, må du teste oppskriften minst en gang før du gjør det for et publikum.
Din neste store listen er en handleliste. Hold denne listen like ved hver dag frem til festen, slik at du vil kunne skrive ned ideene når de kommer til deg. Planlegg dine shopping turer i henhold til hvor mye forhånd tid du trenger for å takle elementene du skal kjøpe. Dekorasjoner og flasker kan kjøpes når som helst, men ferske råvarer og kjøtt skal kjøpes ikke mer enn tre dager i forkant av partiet. Ikke glem å sammenligne gjestelisten til mat og drikke listen for å være sikker på at du kjøper nok. Å ha for mye vil bare resultere i rester, men ikke å ha nok kan føre skuffet gjester. Bedre å ønske du hadde ikke kjøpt så mye enn å ønske du hadde kjøpt mer.
Ikke glem å planlegge ved å kjøpe eller låne servering fat, punch boller, kaffe beslutningstakere, og klappstoler-nok til å romme det antall personer du inviterer og mengden mat du vil bli servering. Uansett hva du ikke har eller kan ikke låne, kan du sannsynligvis kjøpe billig på en dollar butikk eller en restaurant-forsyning butikken. Party planlegging tjenester ofte leier ut bord, stoler, og til og med tabell sengetøy.
Være sikker på at plasseringen er hensiktsmessig. Hvis du er å ha fest på huset ditt, må du passe på kjøkken, spisestue og bad kan håndtere antall personer som vil komme. Hvis ikke, må du vurdere enten paring ned gjestelisten eller finne en annen arena. Restauranter har ofte fest rom de vil leie ut, men vanligvis bare hvis du kjøper maten til å tjene. Dersom været er fint, vurdere å ha festen ute i tunet, på et dekk, ved en park, eller på et basseng. Når de bestemmer seg hvor du skal ha festen din, kan du også være lurt å huske på de elementene du har tenkt å bruke på festen, for eksempel dekorasjoner, musikk, mat som må holdes kaldt, osv. Du kan ikke henge et piñata i spisestuen, og har en syv retters måltid ville be umulig på benker i parken. Hvis du velger å ha festen utendørs, sørg for å ha en backup plan for dårlig vær.
Sørg for at menyen er hensiktsmessig. Med mindre du kjenner den personlige smak og gane til alle du inviterer, må du har på hånden mat og drikke som vil appellere til et bredt spekter av mennesker. Hvorvidt du har tenkt å tjene alkohol, bør du ha rikelig med alkoholfrie drikker tilgjengelig, også. Hvis du serverer cocktails eller iste, sørg for å ha riktig drink garnityr-kirsebær, oliven, sitron eller lime kiler, eller oransje skiver.
Til middag parter, bør du ha minst tre forskjellige typer grønnsaker fra ulike grupper, ikke tre typer bønner, eller pommes frites, bakte poteter, og potetsalat. Variasjon er livets krydder, og vil være krydder i partiet ditt hvis du er i stand til å tilfredsstille alle dine gjester ved å tilby nok valg for alle. Husk det gamle ordtaket om at presentasjonen er like viktig som smaken. Hvorvidt mange mennesker spise dem, en tallerken eller to av rå grønnsaker og dip alltid lage en fest tabell innbydende på grunn av sin friskhet og lyse farger. Gjøre enda en enkel skål eller tallerken ser spesiell ved prettying den opp med en fargerik garnityr-noen sprigs av friske urter, skiver av rød paprika, reddik roser, eller hva kulinarisk kunstverk du kan tenke deg å gjøre maten se attraktive og innbydende.
Ikke vær redd for å be om hjelp. Delegere ansvar bør ikke ses som en cop-out hvis det tillater deg å gi dine gjester en best mulig opplevelse partiet. Fra rengjøring til matlaging til dekorerer, er det alltid en god idé å ha en hjelper stående på klar ikke bare å gjøre ting enklere for deg, men også for å gjøre partiet mer vellykket for dine gjester. Hvis du har en god venn eller slektning som er villig til og tilgjengelig for å hjelpe deg i planlegging og utarbeidelse, benytte seg av tilbudet deres. Vil du heller dine gjester husker en hyggelig fest opplevelse der noen hjulpet deg ivareta deres behov, eller ville du vil de skal huske fest hvor you triller rundt som en snurrende dervish prøver å gjøre alt selv?
Kjenn dine begrensninger. Ikke alle er i stand til å planlegge, forberede, og gjennomføre en fancy svart-tie middagsselskap for hundre personer. Og mange mennesker har en hard tid tok med seg en bakgård piknik for et dusin venner. Du trenger å nøye vurdere hva slags fest du vil ha, hvor mange folk du tror du kan underholde vellykket, hvor kompleks en meny du kan håndtere, og hvor god tid du har til å forberede alt. Sørg for å holde deg innenfor budsjettet ditt ikke bare økonomisk, men også i form av tid og krefter. Hvis du bruker deg ut planlegging og utarbeidelse, vil du ikke nyte festen og dine gjester vil være i stand til å fortelle.
Kaster en fantastisk fest kan være lett og faktisk morsomt. Ta deg tid til å planlegge fremover, ser hvordan du vil at ting skal gå, gjøre passende lister, verve hjelp der det er mulig, og fremfor alt-slappe av! Most parti gjester er glade for å bli invitert og inkluderes, og de vil ikke merke, eller bryr seg om du glemmer å farge-koordinere servietter og tallerkener, eller glemmer å ta med agurker på veggis tallerken. Du vil gjøre det bra.
Terrific Tips for Perfect parter